Medlemmar i asiatiska organisationer i Chicago i protest mot United Airlines efter händelsen där en vietnamesisk-amerikansk läkare blev släpad av ett av bolagets plan. Foto: AP/Chris Sweda/TT

United Airlines gjorde upp med utsläpad passagerare

Uppdaterad
Publicerad

Flygbolaget United Airlines har nått en ekonomisk uppgörelse med den passagerare som brutalt släpades av ett fullsatt flygplan i Chicago för några veckor sedan, rapporterar Reuters.

Innehållet i uppgörelsen kommer inte att offentliggöras.

Den 69-årige David Dao, en vietnamesisk-amerikansk läkare, blev bokstavligen släpad ut ur planet, som hade blivit överbokat strax före start när det skulle lyfta från Chicago O'Hare för att flyga till Louisville i USA.

När ingen frivilligt gick av pekade bolaget ut fyra passagerare som inte skulle få åka med. David Dao vägrade gå av och blev då brutalt utsläpad från planet. Händelsen väckte upprördhet bland passagerarna och filmer från händelsen fick stor spridning.

Se klippet där David Dao släpas ut från planet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.