Maltas premiärminister Joseph Muscat avgår. Foto: Yara Nardi/Reuters/TT

Uppgift: Maltas premiärminister avgår efter mordutredning

Uppdaterad
Publicerad

Maltas premiärminister Joseph Muscat har meddelat sina kollegor att han inom kort kommer att avgå, rapporterar den maltesiska tidningen Times of Malta.

Omfattande protester har krävt Joseph Muscats avgång sedan utredningen av mordet på journalisten Daphne Caruana Galizia trappats upp, med uppgifter som på olika sätt blandat in regeringstjänstemän och statsråd.

Regeringens tidigare stabschef avgick tidigare i veckan och greps kort därpå av polis. Han släpptes på torsdagen.

Den inflytelserika affärsmannen Yorgen Fenech, som greps förra veckan när han var på väg att lämna landet, beskrivs nu som huvudmisstänkt.

Två ministrar har avgått

Under den senaste veckan har det rapporterats hur han har ekonomiska kopplingar till den före detta stabschefen och de två ministrar som också har avgått.

Enligt Times of Maltas källor kommer Yorgen Fenech formellt att anklagas för mordet i en domstol, varpå Joseph Muscat kommer att meddela sin avgång i ett tv-sänt tal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.