Sjuåringen hittades i en byggnad på en militärbas ett par kilometer från platsen där han lämnades. Visa alla (4)
Visa alla (4)

Övergivna sjuåringen i Japan funnen vid liv

Uppdaterad
Publicerad

En japansk pojke lämnades ensam i skogen av sina föräldrar efter att han hade varit olydig. Nästan en vecka senare uppges han nu ha funnits vid liv.

Den sjuåriga pojken Yamato som övergavs av sina föräldrar i en skog nära staden Nanae på ön Hokkaido i norra Japan har hittats och är vid liv. Detta uppger BBC med hänvisning till lokala medier.

Pojken lämnades i lördags ensam i skogen av sina föräldrar som ett straff för att ha varit olydig. När de skulle åka tillbaka för att hämta honom var han inte längre kvar på platsen.

Ångrar bestraffning

Pojkens pappa Takayuki Tanooka säger nu att han ångrar bestraffningen och är ”mycket ledsen” för vad som hänt.

– Jag har uppfostrat honom med mycket kärlek, och jag skulle vilja ösa mer kärlek över honom nu, säger pappa Takayuki, som också säger att han aldrig trodde att händelsen skulle utvecklas som den gjorde.

Sökte skydd på militärbas

Lilla Yamato hittades i en byggnad på en militärbas ett par kilometer från platsen där han lämnades. Han antas ha sökt skydd där redan i lördags. Han upptäcktes först under en övning på basen under fredagsmorgonen lokal tid.

Föräldrarna har bekräftat pojkens identitet. Han såg vid upptäckten ut att vara vid god hälsa men togs till sjukhus för att genomgå en läkarundersökning.

Hot från regn och björnar

Många hade befarat det värsta för Yamato, då han varit utan säker tillgång på mat och vatten i snart en vecka.

Kraftiga regn föll också över området i tisdags, och de nattliga temperaturerna har krupit ner mot sju grader. Många björnar rör sig också i den aktuella skogen.

Stort engagemang

Hundratals poliser och frivilliga har deltagit i sökandet, och senast i onsdags kallades militären in för att bidra till insatsen.

Sökandet efter pojken har engagerat stort i Japan, och även skapat medkänsla internationellt. Japansk polis utreder just nu huruvida rättsliga åtgärder ska vidtas mot barnets föräldrar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer