Turkiska utredare på Saudiarabiens konsulat på onsdagskvällen. Foto: Emrah Gurel/TT

Uppgifter: Dödsteamets fingeravtryck hittade på konsulatet

Publicerad

Detaljer ur Turkiets utredning av journalisten Jamal Khashoggis försvinnande fortsätter att läcka till medierna. Enligt källor är de matchande ”proverna” som man sa sig ha hittat på både konsulatet och generalkonsulens hem fingeravtryck som tillhör de misstänkta, rapporterar Al Jazeera.

Turkiska utredare har hittat fingeravtryck som tillhör sex av de 15 män som pekas ut som skyldiga till journalisten Jamal Khashoggis försvinnande, säger turkiska källor till Al Jazeera.

Fingeravtrycken hittades i en del av det saudiska konsulatet som endast är öppen för personalen. Källorna som Al Jazeera talat med säger att det finns starka bevis för att Khashoggi ska ha mördats där.

Fingeravtryck som tillhör den rättsmedicinske läkaren som ska ha ingått i det så kallade ”dödsteamet” hittades, enligt kanalen, runt ett eluttag.

Genomsöktes i flera timmar

Turkisk polis tillbringade många timmar under onsdagskvällen med att genomsöka generalkonsulens bostad. Dessutom undersöktes det saudiska konsulatet en andra gång.

Till en början meddelades det att man hade hittat ”prover” som matchar varandra i de båda byggnaderna, men man specificerade inte vad för slags prover det handlade om.

Enligt poliskällor till Al Jazeera finns det också en elva minuter lång inspelning som bevisar att Khashoggi blev misshandlad när han klev in på konsulatet.

Kom aldrig ut från konsulatet

Jamal Khashoggi, en kritiker av det saudiska kungahuset, har varit försvunnen sedan han gick in på Saudiarabiens konsulat i Istanbul den 2 oktober. Enligt Turkiet blev han mördad inne på konsulatet av ett saudiskt ”dödsteam” på 15 män som flög in till Turkiet med uppgiften att döda Khashoggi.

Saudiarabien har nekat till anklagelserna och menar att Khashoggi promenerade ut från konsulatet efter att ha fått dokumentet han kom för att hämta upp.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Saudisk journalist död

Mer i ämnet