Uppgifter: Kvinna har skjutits ihjäl av venezuelansk militär

Uppdaterad
Publicerad

En 34-årig kvinna har skjutits ihjäl av venezuelansk militär, och tolv personer har skadats i en by vid gränsen mellan Venezuela och Brasilien, rapporterar CNN. Händelsen ska ha inträffat efter att venezuelansk militär stoppat assistans på väg in från Brasilien.

CNN skriver att militären öppnade eld mot en grupp ur ursprungsbefolkningen som försökte hjälpa en brasiliansk hjälptransport, med hänvisning till borgmästaren i staden Gran Sabana där skjutningen ska ha inträffat.

– I stället för att medla öppnade militären eld, säger borgmästaren till CNN.

Under torsdagen beordrade Venezuelas president Nicolas Maduro att gränsen mot Brasilien skulle stängas. Regeringen överväger även att stänga gränsen mot Colombia.

Även gränserna mot de karibiska öarna Aruba, Bonaire och Curacao har stängts, för att förhindra att hjälp förs in därifrån.

Brasiliansk militär förbereder hjälp till Venezuela, som president Maduro inte vill ha in i landet. Foto: Nelson Almeida/AFP/TT

Enligt Maduro finns inget behov av hjälpsändningar, i stället menar han att det är ett sätt att underminera hans regering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.