Ett 40-tal personer har förhörts efter branden i Notre-Dame. Foto: Michel Euler/AP/TT

Uppgifter: Kortslutning orsakade branden i Notre-Dame

Uppdaterad
Publicerad

Utredare tror att en kortslutning låg bakom branden i Notre-Dame, uppger en poliskälla för nyhetsbyrån AP.

Den anonyma poliskällan uppger att utredarnas initiala bedömning är att en kortslutning är orsaken till den stora branden. Det är oklart hur den eventuella kortslutningen uppkom. Enligt källan så har utredarna ännu inte fått ta sig in i katedralen, eftersom rasrisken bedöms vara stor.

I nuläget bedömer utredarna att branden var en olyckshändelse. Ett 40-tal personer har förhörts, uppger åklagarmyndigheten, bland andra kyrkpersonal och arbetare som sysslade med renoveringen av katedralen.

På torsdagseftermiddagen höll den franske presidenten Emmanuel Macron en ceremoni i Élyséepalatset för att hylla de hundratals brandmän som förhindrade att Notre-Dame förstördes fullständigt. Macron uppgav att brandmännen kommer att belönas med medalj för sitt agerande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbranden i Notre-Dame

Mer i ämnet