Mandalay Bay Hotel & Casino i Las Vegas. Stephen Paddock förskansade sig i sitt rum på 32:a våningen och sköt vilt mot en intilliggande musikfestival. Foto: TT

Uppgifter: Las Vegas-skytten sköt mot flygbränsletank

Uppdaterad
Publicerad

64-årige Stephen Paddock, som dödade 58 och skadade nästan 500 när han avfyrade automatvapen från ett hotellfönster ned i en konsertpublik i amerikanska Las Vegas, sköt enligt CNN även mot behållare med flygbränsle på en närbelägen flygplats.

Flygplatsen McCarran International Airport är benägen strax intill huvudgatan Las Vegas Boulevard, i folkmun känd som the Strip. På denna gata ligger hotellet Mandalay Bay, från vars 32:a våning Paddock sköt besinningslöst in i folkmassan på musikfestivalen nedanför.

Nu har det uppdagats att en stor tank med flygbränsle på flygplatsen även den träffades av två kulor, enligt CNN. Uppgifterna kommer från flygplatsens Facebooksida.

Explosiva ämnen i bilen

Från flygplatsens håll försäkrar man dock om att det aldrig förelåg någon fara för explosion.

”Det finns nästan ingen chans att skottlossning skulle kunna orsaka en eldsvåda eller explosion i en kommersiell bränsleförvaringslokal”, står det i Facebookinlägget.

CNN uppger även att en större mängd explosiva ämnen återfunnits i Paddocks bil, och att dessa kan indikera planer på en bilbomb.

LÄS MER: SVT Special om skotten i Las Vegas – mardrömsnatten genom vittnenas ögon

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.