Mike Pence/Kamala Harris Foto: TT

Uppgifter: Mike Pence i samtal med Kamala Harris

Uppdaterad
Publicerad

President Donald Trump har fortfarande inte haft någon direktkontakt med Joe Biden. Enligt uppgifter till amerikanska medier ska dock vicepresident Mike Pence ha pratat med den tillträdande vicepresidenten Kamala Harris i telefon.

Enligt både New York Times och CNN ska samtalet mellan Mike Pence och den tillträdande vicepresidenten Kamala Harris ha ägt rum under torsdagen, samma dag som representanthuset röstade för att ställa Donald Trump inför riksrätt på nytt.

Om uppgifterna stämmer är det första gången som de två administrationerna har haft kontakt på en sådan hög nivå.

En källa beskriver samtalet som ”hjärtligt” och Pence ska bland annat ha passat på att önska Harris lycka till när det nu är dags för henne att ta över hans jobb från och med onsdag.

Det finns däremot inget som tyder på att Trump har ändrat uppfattning. Enligt flera personer som befinner sig i hans närmaste krets hävdar han fortfarande att valet stulits från honom, trots att påståendet saknar grund. Han har ännu inte heller haft någon personlig kontakt med Joe Biden och planerar alltjämt att inte närvara vid installationen nästa vecka.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer