Utrikesminister Margot Wallström (S) hälsar på delegater på Johannesbergs slott i Rimbo norr om Stockholm, där fredssamtalen om Jemen har hållits. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Resultaten av Jemensamtal lämnas till säkerhetsrådet på fredag

Uppdaterad
Publicerad

Resultaten av fredssamtalen om Jemen kommer att presenteras för FN:s säkerhetsråd på fredag. Det säger utrikesminister Margot Wallström till Reuters.

Hon säger också att samtalen har förts i positiv anda och med god vilja.

FN:s generalsekreterare António Guterres kom till Sverige sent i onsdags kväll för att närvara vid Jemensamtalens sista dag. Tillsammans med sändebudet Martin Griffiths kommer han att meddela resultaten av samtalen, de första på två år, och datum för nya överläggningar.

Kommer öppna flygplats

Enligt Reuters, som hänvisar till källor inom båda sidor i samtalen, har parterna kommit överens om att öppna flygplatsen i huvudstaden Sanaa och att återuppta gas- och oljeexport, men inte kunnat enas om en plan för hamnstaden al Hudaydah (Hodeidah).

Samtalen hålls på Johannesbergs slott utanför Rimbo, norr om Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.