Våldsamt vid Sharif-universitetet i Teheran

Uppdaterad
Publicerad

Iranska säkerhetsstyrkor uppges ha omringat universitetet Sharif i Teheran, uppger Jerusalem Post med hänvisning till uppgifter på sociala medier.

På campuset protesterar studenter, och säkerhetsstyrkorna sägs ha satt in tårgas och det har även hörts skott från platsen, enligt filmklipp på sociala medier.

Protester mot regimen pågår i stora delar av Iran. Gnistan som utlöste protestvågen var 22-åriga Mahsa Zhina Aminis död, som inträffade efter att hon frihetsberövats av iranska moralpolisen för att inte ha burit den obligatoriska slöjan korrekt.

Sammanlagt 133 personer har hittills dödats under protesterna i Iran, enligt människorättsorganisationen Iran Human Rights (IHR). I siffran ingår 41 personer som ska ha dödats under en enskild händelse i Zahedan i provinsen Sistan och Baluchistan i sydöstra Iran i fredags.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Protester i Iran

Mer i ämnet