Budbilsförare vann två miljarder Foto: AP

Vann över två miljarder på lotteri

Uppdaterad
Publicerad

Budbilsförarens Steve Tran hade rätt nummer på jackpotten.

Budbilschauffören Steve Tran, 60 år och från norra Kalifornien, funderar på att sluta jobba. Häromnatten vaknade han och upptäckte att han vunnit över två miljarder kronor på lotteri.

Tran la lottoraden bland andra spelkvitton på en byrå hemma, efter att ha chansat på storvinsten strax före jul. Sen åkte familjen på semester, och Steve Tran läste om hur lotteriföretaget letade efter vinnaren.

Vaknade mitt i natten

– Alla var ivriga, letade efter rätt person. Jag tänkte 'det måste vara en lyckans ost. Sen vaknade jag mitt i natten och insåg att vinsten var min, säger Tran på lotteriarrangören Mega Millions hemsida.

Då var klockan tre på morgonen och Tran insåg att han vunnit jackpot. Hans fru fick en jättekram – och chefen fick ett oväntat meddelande på telefonsvararen.

”Jag är ledsen chefen. Jag fick jackpot, och jag tror inte att jag kommer till jobbet i morgon – eller någonsin mer”, berättar Steve Tran att han sa.

Men han var inte ensam om att satsa på rätt nummer, utan får dela jackpoten med en kvinna i Georgia. Den sammanlagda vinsten – 648 miljoner dollar, motsvarande över fyra miljarder kronor – är den näst största i USA:s historia, enligt Mega Millions.

Skatten på vinsten är 25 procent, men i Kalifornien, där Steve Tran bor, är det ingen skatt på denna vinst, The California Lottery.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.