Värmeböljorna sprider sig över världen

Uppdaterad
Publicerad

Runt om i Europa rapporteras det om extremhetta, temperaturrekord, låga vattennivåer, torka och bränder. Även Sverige ser ut att få en släng av värmen. Under torsdagen väntas temperaturen stiga över 30 grader på flera håll i landet.

SVT sänder direkt med anledning av värmeböljorna.

Problemen med värmen är långt ifrån lokala. Runt om i världen ser vi nu hur värmeböljor drar fram.

I USA befinner sig 100 miljoner människor i områden som utsätts för vad experter kallar ”hälsofarliga temperaturer”, Afrikas Horn har drabbats av den värsta vattenbristen på 40 år, i Iran och Irak har temperaturer på nära 50 grader celsius uppmätts och Kina befinner sig i en flera veckor lång period av hetta.

20:15 sänder SVT direkt med anledning av extremvärmen. Med i studion är SVT:s meteorolog Tora Tomasdottir. Med i sändningen är även reporter Valeria Helander tillsammans med fotograf Johannes Tolf som befinner sig i Frankrike söder om Bordeaux samt klimatforskaren Markku Rummukainen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.