Venezuelas oppositionsledare och självutnämnda interimspresident Juan Guaidó i exklusiv intervju i Agenda

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s utsända reporter Rebecca Randhawa och fotograf Pablo Torres har träffat Venezuelas oppositionsledare Juan Guaidó. Han har uppmanat presidenten Nicolás Maduro att lämna sin post och låta en övergångsregering organisera nyval.

Juan Guaidó har utan framgång försökt få militären att överge Nicolás Maduro och ställa sig på oppositionens sida. Men han tror inte att det riskerar att bryta ut ett inbördeskrig i landet.

– Jag ser inget ovillkorligt stöd för Maduro. Omgivningen vacklar i sitt stöd till honom. Han saknar internationellt stöd, erkänns inte av grannländerna och förmår inte leda landet, säger Guaidó.

Han kallar presidenten för en diktator.

– Demokrati innefattar maktdelning, yttrandefrihet, respekt för medborgaren, sunda motvikter i samhället och frihet att verka i opposition. I dag står vi inför en mycket grym diktatur.

Se hela intervjun i spelaren ovanför.

Reporter Rebecca Randhawa, Venezuelas oppositionsledare och självutnämnda interimspresident Juan Guaidó och fotograf Pablo Torres. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.