Foto: TT

Vittnen till BBC: Vi sprang iväg

Uppdaterad
Publicerad

Flera vittnen till händelsen på lördagseftermiddagen på lördagen där en bil körde in i flera människor flydde området kring Nationalhistoriska museet i London.

– Alla började springa och skrika, säger Connor Honeyman.

Vid 15.20-tiden på lördagen körde en bil in i flera människor som befann sig vid Naturhistoriska museet i London.

Ett vittne som befann sig i närheten och som vill vara anonym säger till BBC att hen hörde något som lät som skottljud och såg en bil köra upp på trottoaren.

– Vi bara sprang. Min vän dök på marken och skar upp sina händer. När det lugnade ner sig gick vi tillbaka dit vi hade varit och såg en man som låg på marken och hölls kvar där av polis.

”Alla flydde i panik”

Personen berättar också att människor låg skadade på marken.

– Jag kunde se en bil snett över vägen, som såg ut att ha kört in i ett stenblock på sidan av vägen och jag kunde se en grupp människor samlas kring vad som tydligt var en eller två människor på trottoaren.

Vittnet Leonard säger till nyhetsbyrån AFP att han befann sig nära tunnelbanestationen South Kensington och att det vara många poliser där.

– Plötsligt började en kvinnlig polis ropa till folkmassan att spring, och alla flydde i panik och många skrek, berättar vittnet Leonard.

”Vakter stängde huvudingången”

Connor Honeyman stod i kön för att ta sig in i museet.

– Vi hörde ett väldigt dunsade ljud och en bilmotor. Alla började springa och skrika. Vi sprang in och alla följde efter oss. Sen sprang alla säkerhetsvakter ut och stängde huvudingången. Det var väldigt förvirrat innan polisen kom dit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.