Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vladyslav Nedostup håller kontakt med partisaner på andra sidan frontlinjen – soldaters vars uppdrag är att sabotera för ryska trupper. Foto: Linda Hörnqvist/SVT

Vladyslavs uppdrag är att sabotera för ryska trupper – “allt som brinner är från våra träffar“

Uppdaterad
Publicerad

Staden Cherson ockuperades av Ryssland vid den fullskaliga invasionen och led svårt under nästan nio månader tills den befriades. Sedan dess har beskjutningarna fått de flesta att lämna staden men en som stannar kvar är Vladyslav Nedostup som stred för att befria staden.

Jag trodde aldrig att jag skulle överleva, säger han.

Cherson är under konstant beskjutning. De flesta har lämnat staden och torgen står för det mesta tomma, men Vladyslav Nedostup stannar. När Ukraina tog tillbaka Cherson dirigerade Vladyslav artilleriattackerna mot de ryska målen. Nu håller han kontakt med partisaner på andra sidan frontlinjen soldaters vars uppdrag är att sabotera för ryska trupper. Ett uppdrag med stora risker.

Du vet aldrig när och var det slår till. FSB har teknik för att upptäcka ukrainska sim-kort, säger Vladyslav Nedostup, säger han.

Hör Vladyslav om varför han fortsätter kämpa i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.