Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Wagnerchefen har tidigare hotat den ryska militärledningen med ett tillbakadragande. Se Jevgenij Prigozjins ilska i videon ovan. Foto: Telegram/Wagner

Wagnerchefen: Vi lämnar Bachmut inom kort

Uppdaterad
Publicerad

Ledaren för den ryska Wagnersmilisen som strider i Ukraina riktar i dag hård kritik mot den ryska militärledningen. Jevgenij Prigozjin anklagar försvarsministern och generalstabschefen för att så många Wagnersoldater stupar på grund av brist på artilleriammunition.

I ett videoklipp som publicerades under fredagen på Wagners sociala konto på Telegram står Prigozjin framför ett stort antal döda Wagnersoldater och anklagar militärledningen för att aktivt offra hans mannar och låta dem stupa i massor.

Prigozjins legosoldater har tagit stora förluster under de tio månader långa striderna i Bachmut och han säger att han nu är beredd att dra tillbaka dem från staden inom fem dagar. 

utriket

– Jag drar tillbaka Wagnerstyrkor eftersom bristen på ammunition gör att de är dömda att dö utan anledning, säger Prigozjin i ett videoklipp.  

Wagnerchefen har tidigare hotat den ryska militärledningen med ett tillbakadragande, men inte gjort verklighet av sitt ultimatum.

I videon uttrycker Prigozjin sitt missnöje med bristen på ammunition.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

utriket

Mer i ämnet