Foto: TT

Wallströms svar på Israels Ikea-utspel

Uppdaterad
Publicerad

Ikea har blivit ett vapen i ordstriden om Sveriges erkännande av Palestina. Israels utrikesminister gormade att ”relationer i Mellanöstern är mer komplicerade än ett platt paket med Ikea-möbler.” I kväll svarade svenska utrikesministern på utspelet.

Israels kritik mot att Sverige nu erkänner Palestina har varit hård. Och i fördömandet av beslutet drog israeliske utrikesministern Avigdor Lieberman en parallell mellan det komplicerade läget i regionen och den svenska möbeljätten Ikea.

Den svenska regeringen måste förstå att ”relationer i Mellanöstern är mer komplicerade än ett platt paket med Ikea-möbler”, sade Lieberman till israeliska medier.

Sverige erkänner Palestina

Sveriges utrikesminister gav igen med samma mynt i CNN:s  ”The world right now” i kväll.

– Jag skickar gärna ett platt Ikea-paket som Avigdor Lieberman kan montera ihop. Han kommer att upptäcka att man behöver en partner, samarbete och en bra manual, sade Margot Wallström (S) till CNN:s ankare Hala Gorani.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sverige erkänner Palestina

Mer i ämnet