Foto: SVT

Korrespondenterna om lättade restriktioner: ”Leder till att livet känns lite lättare”

Uppdaterad
Publicerad

Runt om i världen lättar nu vissa länder på restriktionerna. Finland har meddelat att grundskolorna ska öppnas i ett första skede och senare ska bland annat större sammankomster tillåtas. Ett välkommet skifte menar SVT:s Europakorrespondent Christoffer Wendick.

– De flesta länder jag bevakar tar små försiktiga steg vilket leder till att livet känns lite lättare, för de allra flesta säger han.

USA är fortfarande väldigt splittrat när det gäller strategin, ungefär hälften av delstaterna öppnat upp. Den oklara strategin kan leda till att människor söker sig bort från de stänga delstaterna menar SVT:s utrikesreporter Fouad Youcefi.

– Fortsätter restriktionerna och det delade USA under en längre tid kommer folk leta sig jobb någon annanstans och de jobben kommer finnas där det är öppet, säger Fouad Youcefi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet