En andra person har dött i sviterna av ebola. Här syns en hälsoarbetare med skyddsutrustning som blandar vatten och klor i Goma. Foto: Pamela Tulizo/AFP/TT

Ytterligare en död i ebola i Kongo-Kinshasa

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en person har dött på grund av ebola i staden Goma i Kongo-Kinshasa, meddelar kongolesiska myndigheter.

Ebolautbrottet i miljonstaden Goma i östra Kongo-Kinshasa har skördat ytterligare ett dödsoffer, enligt kongolesiska myndigheter. Det är oklart om det rör sig om samma person som i tisdags konstaterades ha insjuknat.

– En patient som blivit diagnosticerad med ebola i Goma har avlidit. Alla tänkbara åtgärder har vidtagits för att hindra smittspridningen, säger Jean-Jacques Muyembe, samordningsansvarig för insatserna mot ebola.

Utbrottet har skördat fler än 1 700 liv

I mitten av juli bekräftades det första fallet av ebola i Goma, hos en pastor som troligen blivit smittad i en stad 30 mil bort. Han avled av sjukdomen.

Världshälsoorganisationen (WHO) klassar ebolautbrottet i Kongo-Kinshasa, som sedan det började för snart ett år sedan skördat fler än 1 700 liv, som ett internationellt nödläge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.