Gastronomen Edith Salminen brinner för matkultur

Uppdaterad
Publicerad

I vår sommarserie möter vi Edith som har gjort en lång karriär inom gastronomi.

Edith Salminen har redan en lång karriär bakom sig, med många internationella erfarenheter inom gastronomi. Efter en mångsidig utbildning har hon till exempel arbetat i ett finskt företag som tar fram och säljer vegetariska proteiner. Hon har forskat i den klassiska finska filbunkens innehåll och skrivit mycket om mat och kultur. Just nu bor hon i Malmö och hålller hon i trådarna i ett företag som driver projekt inom det sociala och vill skapa ett sk community food space i staden.

I sitt arbete främjar hon till exempel stadsodling, och stöttar matproducenter i att hitta vägen till de rätta konsumenterna som är intresserade av företagarnas produkter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tornionlaaksolaiset

Mer i ämnet