• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon kommenterar Carolina Norén Käärijäs och Loreens chanser i Eurovision. Foto: SVT/TT/TT

Experterna: Sverige eller Finland vinner Eurovision

Uppdaterad
Publicerad

Experterna är eniga om att det antingen blir Sverige eller Finland som tar hem segern i årets upplaga av Eurovision song contest. Att båda bidragen går vidare i tisdagens semifinal ser man som en självklarhet.

Carolina Norén ska kommentera Eurovision song contest för 25:e gången i Sveriges Radio. Hon är säker på att det antingen blir Sverige eller Finland som vinner tävlingen i år. Något annat vore en stor överraskning.

– Finlands absolut starkaste segervapen i år är att han sjunger på finska. Det uppskattas i den här tävlingen, säger hon om Käärijäs bidrag Cha Cha Cha.

Sverigefinska radioprofilen Erkki Kuronen har länge haft ett gediget intresse för Eurovision. Enligt honom är låtarna karaktärsmässigt varandras raka motsatser.

– Det kan bli så att juryn väljer Loreen, men tittarna Käärijä, säger han.

På tisdagen uppskattar sajten eurovisionworld sannolikheten för att Loreen ska vinna till 39 procent, samtidigt som Käärijäs vinstchans beräknas vara 24 procent.

Så följer du Sverige och Finland i Eurovision

Sverige och Finland tävlar båda i den första semifinalen som äger rum tisdagen den 9 maj.

Semifinal 1 sänds tisdag den 9 maj klockan 21 i SVT 1.

Semifinal 2 sänds torsdag den 11 maj klockan 21 i SVT 1.

Finalen sänds på lördagen den 13 maj klockan 21 i SVT 1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.