Foto: TT

Kondoleansbok för president Koivisto öppnas

Uppdaterad
Publicerad

Nu kan allmänheten visa sitt deltagande i sorgen på presidentens slott i Helsingfors. Kondoleanser kan också framföras på Finlands ambassad i Stockholm i veckan.

Medborgare och organisationer kan skriva en hälsning i boken fram till fredag. Kondoleanser kan också skrivas på webbadressen koivisto.presidentti.fi fram till fredagen före kl 14 svensk tid. Kondoleansboken kommer sedan att överlämnas till de anhöriga.

Republikens president Sauli Niinistö var den första som lämnade sina kondoleanser för president Mauno Koivisto. Foto: SVT
President Mauno Koivisto

Även Finlands ambassad i Stockholm kommer att öppna en kondoleansbok för president Koivisto, berättar press- och kulturråd Niina Hyrsky. Man kan lämna sin hälsning på onsdag (kl 14-16) och torsdag (kl 10-12).

Idag kommer statsrådet i Finland inleda sitt möte med en tyst minut. Statsbegravningen för Koivisto föreslås bli torsdagen den 25 maj.

Finlands nionde president Mauno Koivisto dog i fredags. Han blev 93 år gammal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

President Mauno Koivisto

Mer i ämnet