Pandora till final i finska Mello: ”Hon är en av oss”

Uppdaterad
Publicerad

I 2003 och 2004 åkte Pandora ur Melodifestivalen i deltävlingarna. Nu tar hon revansch i Uuden Musiikin Kilpailu, där Finland väljer sin representant till årets Eurovision.

På lördag avgörs vem som ska få representera Finland i årets Eurovision. Svenske artisten Pandora ska tillsammans med finska popgruppen Teflon Brothers framföra låten ”I Love You”, som sammanlagt har streamats två miljoner gånger på olika streaming-plattformar.

Enligt finska Eurovision-kommentatorn Mikko Silvennoinen är Pandora och Teflon Brothers en klar förhandsfavorit, men flera utmanare finns.

– Det är två andra bidrag som har streamats lika mycket som ”I Love You”, och man ska även komma ihåg att streaming inte ger hela bilden.

Pandora: en finsk favorit

Mikko Silvennoinen berättar att finska Eurovision-entusiasterna har väntat länge på att Pandora skulle tävla i finska mello. Hon har gjort en framgångsrik karriär i Finland, där hon har bland annat haft skivkontrakt och spelat över 300 konserter.

Finländarna accepterar inte vilken som helst svensk för att representera dem, enligt Silvennoinen.

– Günther gjorde ju ett försök för ett par år sedan, och han fick inte alls samma uppmärksamhet. Günther passade inte, men Pandora accepterar vi definitivt, hon är ju en av oss!

Se klippet där Finlands Eurovision-kommentator Mikko Silvennoinen bedömer Pandoras chanser att vinna i lördagens final – direkt från kommentatorboxen i Tammerfors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.