Foto: SVT

Lööf: Jag hade kunnat prata länge

Uppdaterad
Publicerad

Efter samtalet med Poul Perris i Nyfiken på partiledaren var Annie Lööf nöjd. Men hon hade gärna pratat mer säger hon efteråt:
– Man hade kunnat prata länge för det finns mycket att prata.

Nu har du pratat ideologi och värderingar en lång stund, vad är skillnaden på ett sånt här samtal och andra intervjuer?

– Det här blir ju mer personligt. Det blir mer resonemang, mindre procentsatser, ören och mer personligt och känslosamt tror jag. Och jag tror det är viktigt att man visar den bilden också av oss.

Tror du att det är viktigt för väljarna inför valet att få lära känna partiledarna lite bättre?

– Framförallt tror jag väljarna vill veta vad är det för politik, ”vad är det för skillnad på de olika partiledarna”? ”Vad får jag om jag rösta på Centerpartiet” helt enkelt. Där blir ju partiledaren en viktig budbärare i det politiska budskapet.

– Kan man beskriva som jag i det här fallet har gjort hur mina värderingar har kommit med min uppväxt på landsbygden till exempel tror jag att man kan få en större förståelse för vilka frågor man driver, varför man tycker vissa saker är viktiga.

Tycker du att du blev rättvist behandlad under samtalet?

– Jag tycker det var intressant att få hela spektrat. Både att prata om min uppväxt och vad som har format mig. Men också vilka frågor som är viktiga för mitt parti. Sen är det klart så att man hade kunnat prata länge för det finns mycket att prata om men det var intressant samtal.

Vad tycker du att samtal av den här karaktären kan tillföra debatten just inför valet?

–Man behöver ju förstå att bakom varje politiker finns en människa. Vi tycker och tänker också om olika saker. Vi använder också vårdcentralen, vi ringer också polisen, vi är också ute i naturen och ser nedskräpningen.

– Att få se människan bakom politikern tror jag är väldigt viktigt. Det skapar nog en förståelse för att vi sitter inte bara instängda i ett rum och fattar massa beslut, vi lever som alla andra.

Vem av dina partiledarkollegor är du mest nyfiken att lyssna på?

– Man känner de ju faktiskt ganska väl och man lyssnar på dem ganska mycket. Jag tycker det ska bli intressant att lyssna på allihop faktiskt.

– Vi möter varandra i våra politiska roller och det är sällan vi sitter ned och pratar om det som är där bakom. Det ska bli intressant att följa allihop faktiskt.

Skrivet på Twitter

Visa

Fredrik Wass ‏@bisonblog  

Väntar spänt på att någon av Annie Lööfs skolkamrater träder fram och säger att hon inte alls hade rött hår när hon var liten. #nyfikenpå

Erik Rantzow ‏@ErikRantzow  

Men jag måste nog säga att Annie gör sig bra i #nyfikenpå

Anton Persson ‏@_AntonPersson  

”Jag känner efter i magen, vad som är rätt” Annie Lööf om sitt beslutsfattande #nyfikenpå

Britt Rahm ‏@ligemade  

Att sitta i #nyfikenpå stolen förutsätter ett välordnat liv som kan kommuniceras till alla. Hu så välmöblerat

tomas ramberg ‏@TomasRamberg 

#nyfikenpaa Vad Lööf än säger är en tv-timma utan opinionssiffer-frågor bingo för Centern.

Karl Michael Jansson ‏@JanssonMichael  

Betydligt intressantare att lyssna på Lööf när #nyfikenpå kommer till politiken från idylluppväxten. Kanske mest vältaliga partiledaren.

Johan Fälldin ‏@johanfalldin  

Ser @annieloof i #nyfikenpå nu. Känner igen mig i hur det är att växa upp på landet. Men många frågor om själva partiet snarare än om Annie.

Monica Ekström ‏@EkstrmMonica  

Det var det mest förvirrade svar jag hört när det gäller att förklara vilka värderingar hon (Annie Lööf) har #nyfikenpå

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nyfiken på partiledaren

Mer i ämnet