Ann-Marie Nilsson (C), kommunstyrelsens ordförande i Jönköping Foto: SVT

Besked om arenan i Jönköping före valet

Uppdaterad
Publicerad

Före valet ska det komma ett besked om kommunen ska backa från förra årets omstridda beslut att bygga en ny fotbollsarena vid Jordbron i Jönköping. Det säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Marie Nilsson (C).

Arenabeslutet röstades igenom av oppositionen. Den styrande alliansen i Jönköping var beredd att lämna över rodret till oppositionen eftersom satsningen på en halv miljard skulle påverka kommunens budget kraftigt.

Men sedan började även oppositionspartierna tveka kring beslutet de drivit igenom och det förs nu blocköverskridande diskussioner om att i stället upprusta den befintliga arenan och samtidigt satsa på andra idrotter som simning och friidrott.

– Det vore skönt med en bred politisk enighet som kan stå sig även efter ett val, säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Marie Nilsson (C), som säger att ambitionen är att komma med ett besked före valet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet