Oppositionsrådet Eva Nypelius (C) och regionrådet Saga Carlgren (V) diskuterar bostadsbyggandet. Foto: SVT

”Vi har fått säga nej till bostadsbyggande, så får det inte vara”

Uppdaterad
Publicerad

Den kanske hetaste valfrågan på Gotland är bostadsbyggandet. Oppositionen menar att de styrande är för passiva och att man inte tagit tillvara anbud från privata byggare.

Samtidigt så pågår en strid i den styrande rödgröna majoriteten om utförsäljningen av bostäder inom den regionala allmännyttan, där Vänsterpartiet står ensamt om att inte vilja sälja ut bostäder från Region Gotlands bostadsbolag Gotlandshem.

– Vi måste se till att regionen har en aktiv markpolitik. Där är man allt för passiv från den rödgröna majoriteten. I dag har vi bara en detaljplan som är färdig att ta i bruk för byggnation i Visby. Vi har fått säga nej till allt för många byggbolag som villbygga bostäder på Gotland. Så får det inte vara, säger oppositionsrådet Eva Nypelius (C).

Val 2018 – #dinröst

– Jag vill hävda att vi jobbar väldigt hårt för att skaffa oss just den beredskapen, att se till att det finns detaljplaner. Vi lägger stora resurser på det, säger regionrådet Saga Carlgren (V).

Se hela valduellen i videon här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet