Fortsatt oklart om styret i Kramfors

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagkvällen ska kommunfullmäktige i Kramfors välja ett presidium. Alltså en styrelse som ska planera och leda kommunfullmäktige. Men vilka som ska styra i Kramfors är fortfarande oklart.

Först var Socialdemokraterna överens om ett samarbete med Moderaterna i Kramfors kommun. Men lika plötsligt som det blev känt så sprack samarbetet och det är fortfarande oklart hur styret i kommunen kommer att se ut. Nu är dock S överens med ett annat parti om hur kommunfullmäktiges presidium ska se ut.

– I kväll när vi har kommunfullmäktige behöver vi få till ett presidium och där har vi nått en överenskommelse med ett parti. I övrigt fortsätter våra funderingar på hur vi ska gå vidare, säger Eva Lygdman som är ordförande för Karmfors Arbetarekommun.

”Backat tillbaka”

Hon vill inte säga vilket parti Socialdemokraterna har nått en uppgörelse med. I Kramfors kommun handlar det om att välja en ordförande samt en förste och andre vice ordförande. Samtidigt fortsätter samtalen för att nå en majoritet i fullmäktige.

Du tror inte att samarbetet med Moderaterna som sprack påverkar nuvarande samtal om samarbete?

– Nej, det tycker jag inte. Det är klart att många har åsikter om det men det blev som det blev och vi fick backa tillbaka lite och ta nya tag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Kramfors

Mer i ämnet