SD:s gruppledare Johan Persson säger att Sverigedemokraterna är det enda oppositionspartiet i Smedjebacken. Foto: Torbjörn Påhlman/SVT

”SD är det enda oppositionspartiet”

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna i Smedjebacken ser sig som det enda oppositionspartiet i Smedjebacken. Det menar gruppledaren Johan Persson som säger att övriga oppositionspartier alltid röstar med S. Men får mothugg från Lotta Gunnarsson (M).

– Det stämmer inte alls. Vi har lagt egna förslag men inte hela budgetar, säger oppositionsrådet Lotta Gunnarsson (M) som menar att SD:s budgetförslag var segregerat och ville skilja på nyanlända och andra.

–  Det kan vi aldrig ställa upp på. Vi har värdegrunden lika för alla, säger Lotta Gunnarsson.

Val 2018 Dalarna

Anser att SD är oseriösa

Inte heller kommunalrådet Fredrik Rönnäng (S) håller med SD i beskrivningen.

– De är ganska oseriösa i sina förslag. Bland annat sa de i sina budgetförslag att vi ska stänga kommunens reception och lägga ner kommunens telefonväxel, säger Fredrik Rönning.

– Vi har satsat på samarbete och dialog och fått breda överenskommelser, säger han om mandatperioden.

Gruppledaren Johan Persson (SD) har dock sin åsikt klar:

– I Smedjebacken har medborgarna två alternativ. Antingen röstar man på Sverigedemokraterna, eller så röstar man på socialalliansen. Övriga oppositionspartier stöder Socialdemokraternas politik till hundra procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Dalarna

Mer i ämnet