Det blir inget samarbete i Kramfors kommun mellan Socialdemokrater och Moderater. Sprickan mellan Anna Proos (M) och Thomas Näsholm (S) är för stor.

Inget samarbete mellan (S) och (M) i Kramfors

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Kramfors backar ur samarbetet med moderaterna innan det ens börjat. Det bekräftar Arbetarekommunens ordförande Eva Lygdman.

Anna Proos Strand (M) skriver på sociala medier att det inte blir något samarbete med Socialdemokraterna under kommande mandatperiod.

Sent på torsdagskvällen kontaktades Moderaterna av Arbetarekommunens ordförande Eva Lygdman och hon meddelade att socialdemokraterna backat ur samarbetet.

– Jag bekräftar att vi har tagit beslutet i verkställande utskottet. Något mer vill jag inte säga i nuläget, säger Eva Lygdman (S) till SVT Västernorrland.

Delvis överens

Det var förra veckan Socialdemokraterna kom med beskedet att de skulle styra kommunen tillsammans med Moderaterna och Liberalerna. Det visade sig sedan att Liberalerna tackade nej till samarbetet. Något som allehanda.se var först med att rapportera.

Efter att Moderaterna blivit inbjudna till samtal valde de att acceptera för att se om de kunde komma överens om de stora, övergripande ekonomiska frågorna.

Alliansen förstahandsval

Enligt Moderaternas förhandlingsgrupp var de överens med Socialdemokraterna vad det gällde företagarfrågor och stöd för barn och unga, men när de kom till frågor om bland annat alternativa driftsformer och äldreboenden i olika former hade de en bit kvar.

Om (S) och (M) skulle samverka har de 20 platser i kommunfullmäktige och för en majoritet krävs 21 platser. Nu menar Moderaterna att de först och främst vill samarbeta med flera allianspartier, att alliansen alltid är deras förstahandsval.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Kramfors

Mer i ämnet