Arkivbild. Foto: Johan Nilsson / TT

Länsstyrelsen anmäler misstänkt valfusk

Uppdaterad
Publicerad

Länsstyrelsen anmäler nu ett misstänkt valfusk till riksenheten mot korruption. Det rör sig om förfalskade namnteckningar på samtyckesblanketter för att få två personer att stå med som kandidater i riksdagsvalet. Det här uppger Sveriges Radio Värmland.

Kandidater till riksdagen måste registreras och lämna sitt samtycke till att ställa upp i valet och det är namnteckningarna på denna blankett som nu misstänks vara förfalskade. Anmälan lämnades in i början på förra veckan.

– När vi tog kontakt med en av de personer som stod på samtycket, så visade det sig att den här personen aldrig undertecknat samtycket, enligt egen uppgift, säger Gith Nilsson, valansvarig på länsstyrelsen, till Sveriges Radio Värmland.

Den andra personen det rör sig om har inte länsstyrelsen fått tag i och vilken partitillhörighet det gäller vill man inte kommentera. Anmälan rubriceras som urkundsförfalskning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet