Det var den kände tv-profilen Bo Landin som tog initiativ till bildandet av det nya partiet ”Karlstadspartiet – Livskvalitet” Foto: SVT/TT

Muminmotståndet blir nytt parti

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagskvällen kommer motståndet mot ett Muminland på Skutberget i Karlstad ta fastare form. Då hålls det konstituerande mötet för det nya partiet ”Karlstadspartiet – livskvalitet” och en tillfällig styrelse som ska leda partiet fram till det första årsmötet i slutet av mars kommer att utses.

Det var den kände tv-profilen Bo Landin som tog initiativ till bildandet av det nya partiet ”Karlstadspartiet – livskvalitet”. Men när det konstituerande mötet hålls på Nöjesfabriken i Karlstad under onsdagskvällen är det inte han utan Karlstadsprofilen Peter Sörensen som håller i trådarna.

– Jag är sammankallande, säger Peter Sörensen som dock inte vill säga något om vem som kommer att leda partiet.

Planer på Muminvärld i Karlstad

Tillfällig styrelse

Under kvällens möte kommer en tillfällig styrelse att utses. Interimstyrelsen ska påbörja arbetet med att skapa ett partiprogram och sedan sätta formerna för partiets arbete fram till dess att dess första ordinarie årsmöte hålls i slutet av mars.

– Under det konstituerande mötet kommer vi bara att klubba formalia, säger Peter Sörensen.

Personligt inbjudna

Hur många som kommer att dyka upp på partiets allra första möte är oklart.

– Vi har kallat folk vitt och brett. En del har vi bjudit in personligen eftersom de visat intresse för partiet, säger Peter Sörensen.

Det var den kände teveprofilen Bo Landin som tog initiativ till bildandet av det nya partiet Karlstadspartiet -livskvalitet.

Muminland – en valfråga

Något färdigt partiprogram finns alltså inte. Klart är dock att partiets huvudfråga är att stoppa planerna på ett Muminland på Skutberget och att de tänker göra det till en valfråga i höst.

– Målet är att vi ska gå till val i höst, säger Peter Sörensen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Planer på Muminvärld i Karlstad

Mer i ämnet