Foto: SVT

Salems styre oförändrat

Uppdaterad
Publicerad

När de preliminära valresultaten nu trillat in står det klart att Salems styre är oförändrat mot tidigare mandatperiod. Alliansen har fortsatt 16 av 31 mandat.

Sedan förra valet 2014 har Salem letts av en allians som tillsammans haft 16 mandat – Moderaterna med 11 mandat, Centerpartiet och Liberalerna med två mandat vardera och Kristdemokraterna med ett mandat. Ett styre som ser ut att bli helt oförändrat utifrån de preliminära röstresultaten.

Skillnaden mot den senaste mandatperioden är att Miljöpartiet har ett mandat mindre och Sverigedemokraterna har ett mandat mer. Sverigedemokraterna har preliminärt ökat med 4,4 procentenheter sedan förra valet.

Val 2018 – #dinröst

– Detta val har visat på otäcka framgångar för missnöjespartier. Salem stod emot dessa destruktiva krafter. Här har vi en politisk tradition att jobba framåt och tänka pragmatiskt, över blockgränserna. Det kommer vi att fortsätta med, säger Lennart Kalderén (M), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Mandatfördelningen i övrigt ser fortfarande ut som så att Socialdemokraterna har sju mandat, Vänsterpartiet ett mandat och Rönningepartiet tre mandat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet