Här vad politikerna tycker om att utvidga Billingens friluftsområde. Foto: SVT

Så tycker politikerna om att utvidga Billingens friluftsområde

Uppdaterad
Publicerad

Planerna på att utvidga friluftsområdet på Billingen i Skövde kommun väntas kosta 300 miljoner kronor. Men satsningen har debatterats friskt. Så här tycker Skövdes egna politiska partier om satsningen.

Vänsterpartiet: Ganska dåligt förslag

V är inte emot att Billingesfriluftsområde ska utvecklas, tvärtom. Men vi vill utveckla det i en takt som är hållbar och där man sätter kommunens kärnverksamhet och välfärd först. Vi anser att det är alldeles för mycket pengar som läggs på Skövdes ”Disneyland”

Socialdemokraterna: Ganska bra förslag

Friluftsområdet bör utvecklas men i en takt som kommunens ekonomi orkar bära utan neddragningar i de verksamheter som är kommunens huvuduppgift.

Miljöpartiet: Mycket dåligt förslag

Kommunen skall i första hand ta hand om kommunal verksamhet som skola och vård. Att skuldsätta kommunens invånare för att bygga ut ett fritidsområde med fokus på vintersport när klimatet ändras mot mildare vintrar är inte hållbart. Kommunens skuld har ökat från ca 250 000 kr till ca 2 000 000 000 kr under mandatperioden. Det är en stor risk att ha så stora lån som kan äta upp all framtida utveckling.

Centerpartiet: Mycket bra förslag

Liberalerna: Mycket bra förslag

En unik satsning för Skövdebornas möjlighet till friskvård och naturupplevelser. Dessutom kommer Billingen locka turister vilket genererar skatteintäkter till våra välfärdssatsningar.

Kristdemokraterna: Mycket bra förslag

Satsningen på Billingen är en del i en långsiktig strategisk plan för Skövdes utveckling, för att göra Skövde än mer attraktivt. Vi står för stora utmaningar och för att klara vår välfärd med skola, vård och omsorg behöver vi öka skatteintäkterna bland annat genom människor som vill leva och bo här. Även intäkter från de människor som besöker oss ger värdefulla tillskott till handels- och servicenäringen och bidrar till att skapa arbetstillfällen.

Moderaterna: Mycket bra förslag

Billingebacken ska förlängas och skidspåren ska utvecklas till en standard som medger värdskap för nationella tävlingar. Billingen ska ge Skövdeborna rekreation och friluftsliv av hög standard. Men vårt utvecklade berg ska också locka människor att besöka Skövde och bosätta sig här. Med Billingen stärker vi Skövde som besöksmål vilket genererar tillväxt och värdefulla arbeten i den framväxande besöksnäringen.

Sverigedemokraterna: Mycket bra förslag

Billingen är Skövdes signum. Dock måste projekten hållas ekonomiskt försvarbara.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skövde

Mer i ämnet