Så tycker politikerna om simhallens framtid Foto: SVT
Val 2018

Så tycker politikerna om simhallens framtid

Publicerad

Den gamla simhallen i Uddevalla håller inte mycket längre. Men var någonstans den nya simhallen ska få sin placering har delat politiken i två läger. Läs politikernas egna argument här nedan.

Vänsterpartiet: Mycket bra förslag

Det nya badhuset skall vara tillgängligt för alla och en central placering är även gynnande för centrum

Socialdemokraterna: Mycket bra förslag

Bästa lösningen som kan vara klar snabbast. Alla andra förslag förlänger tiden 3-5 år och så länge håller inte vårt gamla badhus. Även viktigt för centrums utveckling. Sluta vela & bygg!

Miljöpartiet: Ganska bra förslag

Miljöpartiet lade ursprungligen förslaget att badhuset skulle byggas på Rimnersvallen. Vårt förslag blev nedröstat av samtliga andra partier i kommunfullmäktige. Vi accepterade att vi hade förlorat, och lade våra ansträngningar på att göra det vinnande förslaget så bra som möjligt. Nu tar alliansen upp vårt förslag några månader före valet. Tyvärr så skulle det fördröja badhuset med tre till fem år, och miljöpartiet anser att frågan har dragit ut alldeles för länge på tiden redan, så det är bättre att börja bygga i höst/vinter och få badhuset färdigt så snart som möjligt. Det hade varit bättre om alliansen hade lyssnat på oss från början, då hade vi kanske haft ett badhus redan.

Centerpartiet: Mycket dåligt förslag

Simhallen skall förläggas vid Rimnersvallen som en del i ett framtida idrottscentrum

Liberalerna: Mycket dåligt förslag

Vi vill utveckla ett idrottscentrum på Rimnersområdet, där även bad ingår.

Kristdemokraterna: Mycket dåligt förslag

Dyrt och opraktiskt. Vi vill placera det nya badhuset på Rimnersområdet vilket frigör den nyvarande yta till bostäder.

Moderaterna: Mycket dåligt förslag

Tanken från oss är att det blir en bättre lösning att bygga bostäder på platsen och att lägga badhuset i ett idrottscentrum på Rimnersområdet.

Sverigedemokraterna: Ganska dåligt förslag

Uddevallapartiet: Mycket bra förslag

Vi har hela tiden argumenterat för detta. Bygg simhallen nu!

Källa: SVT:s Valkompass

SVT rapporterade · Borde varje kommun ha en egen simhall?

07.25
Självklart. Simkunnighet 200 m är det enda preciserade prestationskravet för att få ett godkänt betyg i grundskolan och förutsättningar för att nå detta måste finnas i varje kommun. Dessutom är bad/simning en året-runt-aktivitet som allt från småbarnsfamiljer till pensionärer kan utöva.
09.40
Jag gick på gymnasiet i Uddevalla när nuvarande badhus öppnades och har på senare rid varit en ganska flitig gäst med årskort under flera år. Har sett hur man lappat och lagat denna mer än 40 år gamlabyggnad. Uddevallaborna kan inte vänta ytterligare längre, bygg på Windlingsborg NU! Självklart skall vi ha ett badhus och det SKALL ligga centralt!
09.40
Nej, för alla kommuner är det inte ekonomiskt försvarbart när man tänker på våra äldre som tvingas leva på mikromat och sitter instängda på hemmet. Jag hade ingen simhall i min kommun när jag växte upp på 50-talet, men jag kan simma ändå.
10.08
Bygg nytt på Samnerödsängarna, använd det befintliga under tiden
10.09
Har kommunen för mycket pengar,när de kan bygga ett provisorium för ca 30-50 miljoner på Gustafsbergs området, Bygg simhallen på Rimners området. Bygg bostäder i centrum där folk vill bo.
10.18
Att bygga vid rimnersvallen är ett bra förslag, då har man de flesta idrottsanläggningar samlat på en och samma plats. Räcker det inte med att tåg och buss är på helt olika håll?

Om det nu är så att gamla badhuset klarar av att stå pall använd den provisoriska lösningen som ni hade tänkt använda när man river det befintliga?


"Medan det befintliga badet rivs och det nya badet byggs, planeras en provisorisk lösning under 2,5 år där utomhusbadet Landbadet byggs över med tak. För det har kommunfullmäktige avsatt 30 miljoner kronor"

Kan man använda den lösningen när man ska riva det befintliga så kan man också använda samma lösning om man bygger det nya vid rimnersvallen.
10.22
Det är på tiden att även politikerna har börjat inse att den naturliga placeringen för ett badhus i Uddevalla självklart är i området runt Rimnersvallen. Det borde självklart vara en ambition att samla idrotten i ett område. Runt dynamitbacken och gamla skjutbanan finns dessutom stora områden att utnyttja.

Se nu bara till att inte falla i fällan med att bygga ett äventyrsbad till, satsa istället på ett unikt badhus med 50-metersbassäng och hopptorn. Det gynnar simklubben och det drar svensk och nordisk simelit, när de förlägger träningsläger. Precis som handbollen gjort efter bygget av Rimnershallen. Jag ser en framtida lösning att även ishallen byggs här när det är dags för en ny sådan.

Det bör även tillkomma en busshållplats vid området.
10.43
Vad då Liberalerna i spetsen?! De har väl snarare varit svansen. Jag skulle vilja påstå att det är andra borgliga partier som har varit drivande, inte minst KD.
@Joel - tack för ditt inspel. Vi har ändrat i artikeln så att det tydligare framgår vem som varit drivande och vem som svängt i frågan.
18.21
Absolut självklart!
21.21
Självklart ska alla kommuner ha eget badhus!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Uddevalla

Mer i ämnet