Birgitta Persson lämnade polisen efter 24 år. Hon tycker att mycket av hennes arbete med att bygga upp satsningen på grannsamverkan slogs i spillror efter omorganisationen. Foto: SVT

Polisen Birgitta valde att byta yrke efter omorganisationen

Uppdaterad
Publicerad

Birgitta Persson är en av flera poliser i länet som valt att gå till en annan bransch. Hon tycker att mycket av det hon byggt upp slogs i spillror vid polisens omorganisation.

Antalet anmälda brott mot enskilda personer i länet har skjutit i höjden under senare år. Om man samtidigt tittar på kurvan över meddelade domar för samma brottskategorier, så sticker den i väg i rakt motsatt håll. Klarar inte polisen sitt arbete? Vi tittar närmare på det denna vecka.

Inte minst sedan den omfattande omorganisationen har polisens förmåga att lösa brott väckt frågor. På de senaste åren har ett tiotal poliser i länet helt enkelt lämnat yrket för att ägna sig åt något annat.

Val 2018 – #dinröst

Lämnade efter 24 år

En av dem är Birgitta Persson, som lämnade polisen efter 24 år. I sju av dem hade hon ansvaret för det som kallas Grannsamverkan.

Ett tungt skäl till att hon hoppat av är att hon tycker att allt hon lyckats bygga upp slagits i spillror.

– Myndigheten har aldrig varit bra på att hålla i projekt som dragits igång. Efter omorganiseringen blev det helt hopplöst, säger Birgitta Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet