SD:s vandaliserade betong-affisch på Andersberg, Halmstad. Foto: Rickard Widgren/SVT

SD:s betongklump nedklottrad redan första natten

Uppdaterad
Publicerad

Betongklumparna som sattes ut under onsdagen av Sverigedemokraterna i Halmstad förstördes redan första natten. Någon eller några hade sprayat skylten med svart text.

SD:s vandaliserade betong-affisch på Andersberg, Halmstad. Foto: Rickard Widgren/SVT

SD har på flera håll i Halmstad satt upp tre ton tunga betongklumpar som ett svar på att de vanliga affischerna av papper regelbundet förstörts och stulits.

Val 2018 Halland

Men redan första natten blev en av betongklumparna placerad i närheten av Andersberg nedklottrad med fula ord, bland annat ”Fuck SD”.

– Jag blir ledsen. Men jag tror inte att vandaliseringen är riktad mot något enskilt parti egentligen. Där är nog människor som har tråkigt och inte förstår att det är en demokrati, säger Andrea Skoglund, företrädare för SD Halmstad.

Klottersanering

Men ni måste haft med i beräkningen att detta kan hända?

– Absolut och därför är betongen behandlad med en yta som gör den lättare att torka av. Det är lättare för oss att klottersanera än att åka runt och byta skyltar två gånger om dagen, säger Andrea Skoglund.

När SVT besöker platsen är också partimedlemmen Per-Ove Andersson redan på plats och har påbörjat saneringen.

 – Demokratin blir fullständigt vandaliserad, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Halland

Mer i ämnet