Varbergspolitikerna Andreas Feymark och Johanna Palmelid lämnar har beslutat sig för att lämna Sverigedemokraterna. Foto: Kenny Boufadene och SVT

SD:s toppnamn i Varberg lämnar partiet

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna i Varberg har i veckan drabbats av två tunga avhopp efter att två av tre toppnamn på kommunfullmäktigelistan valt att lämna partiet.

Förstanamnet på Sverigedemokraternas lista till kommunfullmäktigevalet i höst toppas av Andreas Feymark som under fredagen offentliggjorde att han lämnar Sverigedemokraterna.

– Det är ett beslut som vuxit fram över tid, säger Andreas Feymark.

Val 2018 – #dinröst

”Känns som ett trött parti”

En av orsakerna till att han lämnar SD är att han är missnöjd över hur partiet utvecklas.

– Jag tycker att politiken har avstannat. Man hänger inte med i utveckligen. Det känns som ett trött parti, säger han.

Bakom beslutet ligger också interna stridigheter med distriktsstyrelsen för SD Halland. Men fullmäktigegruppen i Varberg har han inget att anmärka på.

– Jag kommer fortsätta att samarbeta med Varbergsgruppen framöver också.

Går med i nytt parti

Andreas Feymark har nu valt att istället gå med i det nybildade partiet Alternativ för Sverige, som värvat ett flertal före detta Sverigedemokrater.

– Framför allt är de tydliga med vilken politik man vill driva.

Tidigare i veckan meddelande också tredjenamnet på fullmäktigelistan i Varberg, Johanna Palmelid, att hon lämnar partiet och förtroendeuppdragen i Svenska kyrkan som hon valdes in på i höstens kyrkoval.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet