Foto: TT/SVT

Sjukvårdspartiet siktar på politiken i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Nu planerar Sjukvårdspartiet att ställa upp i kommunvalet i Karlstad.

– Allt fler av våra medlemmar visar engagemang för kommunala frågor och vi undersöker i dagsläget vilka som vill ställa upp på valsedeln i Karlstad, säger Birgitta Wessmark, som är landstingsledamot och vice ordförande i partiet.

– Tankarna har funnits i flera år, nu känner vi att vi är mogna att ta steget in i kommunpolitiken i Karlstad, säger Berit Larsson, landstingsledamot för partiet och initiativtagare för kommunsatsningen i Karlstad.

Planer på Muminvärld i Karlstad

Idag har partiet mandat i landstinget och i Säffle kommun. Inriktningen är friskvårdspolitik med hänsyn till invånarnas hälsa i de politiska besluten.

Berit Larsson har ett starkt engagemang för Skutbergets framtid och att hon vill se området som ett rekreationsområde fritt från exploatering. Nej till ett Muminland alltså.

– Nej inga troll på Skutberget, det ska vara tillängligt för alla. Mumindalen får gärna komma, men inte till Skutberget, säger Berit Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Planer på Muminvärld i Karlstad

Mer i ämnet