Olle Johansson (S) skol-kommunalråd i Norrköping och oppositionsrådet Sophia Jarl (M) diskuterar resursgrupper i skolan för barn med olika diagnoser.

”Skolan inte tillgänglig för alla” – resurser till elever med diagnoser

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en häftig debatt när den politiska majoriteten och oppositionen drabbade samman om resursgrupper i skolan för barn med olika diagnoser i Norrköping.

– Det är svårt att samla kompetensen på alla skolor, vi behöver samla ihop den kompetensen på några enskilda ställen så att de här barnen kan få rätt hjälp, säger oppositionsrådet Sophia Jarl (M).

– Ett problem ska lösas och finnas på den plats där man har sin skolgång, säger Olle Johansson (S), skolkommunalråd i Norrköping.

Val 2018 – #dinröst

Ja, det är stor skillnad mellan hur Socialdemokraterna och Moderaterna ser på hur barn med diagnoser som till exempel ADHD eller autism ska få bästa möjliga stöd i skolorna i Norrköping.

– Jag vill utreda och analysera hur vi gör detta på bästa sätt, säger kommunalrådet Olle Johansson (S).

– Vad vill du utreda? Vi behöver inte uppfinna någon Norrköpingsmodell, vi kan titta på de goda exempel som finns runt om i landet. Ord utan handling är ingenting, säger oppositionsrådet Sophia Jarl (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet