Nike Nylander kommer att vara programledare från Hagfors. Foto: SVT
Val 2018

SVT:s Aktuellt sänder från Hagfors

Publicerad

Den tolfte mars kommer SVT:s nyhetsprogram Aktuellt att sändas från Hagfors. I centrum kommer skolfrågan att stå.

Aktuellt visas på SVT 2 vid 21:00 varje dag förutom lördagar. Programmet sänds vanligtvis från Stockholm men måndagen den tolfte mars blir det alltså från Hagfors. Programledare kommer vara Nike Nylander.

Vad ska ni göra?

– Vi kommer vara två programledare, den ena kommer vara i den vanliga studion i Stockholm medan jag är i Hagfors istället. Vi kommer prata med politiker i kommunen och människor som är engagerade i, och kring, skolan, säger Nike Nylander.

”Skolan är en av valets viktigaste frågor”

SVT Nyheter har under våren en satsning på valet då man lyfter vissa ämnen och frågor specifikt.

– Skolan är en av valets viktigaste frågor och nästa vecka ska vi fokusera på den. Då tänkte vi att Hagfors är en ganska typisk landsbyggdskommun där man har svårt att rekrytera behöriga lärare. Det har man förstås i hela landet, men det är svårare utanför storstäderna, säger Nike Nylander.

Hagfors ”en verklighet många känner igen”

Man kommer bland annat diskutera hur man kan få till en likvärdig skola i hela Sverige.

– I Hagfors har det varit konflikt kring nedläggningen av ett mellanstadie på en skola och det är en verklighet många känner igen runt om i landet. Därför tycker vi att det är en bra plats att vara på.

Vad hoppas ni att det ska leda till?

– Jag hoppas att de som tittar ska känna att vi inte bara sitter i vår studio, långt bort från människor, utan att vi vill vara nära.

– Sen tycker vi som redaktion att det är roligt att göra så här, det är utvecklande för oss också.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Värmland

Mer i ämnet