Starta sändningen här ovanför genom att trycka på playsymbolen. Lilly Bäcklund (S) och Christer Rönnlund (M) möttes i en duell om Lyckseles framtid. Foto: SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)Val 2018

Valdebatt om Lyckseles framtid

Publicerad

Idag möttes socialdemokraterna och moderaterna i en duell om Lyckseles framtid. Kommunalrådet Lilly Bäcklund (S) och oppositionsrådet Christer Rönnlund (M) debatterade bland annat bostäder, ekonomi och lokaltrafik.

Debatten startade 14.00 och direktsändes i appen och på vår webb. Se sändningen här ovanför eller i SVT Play.

Efter sändningen stannade politikerna kvar och svarade på tittarnas frågor. Läs vad de hade att säga i chatten nedanför.

SVT rapporterade · Valduell Lycksele

Oppositionsråd Christer Rönnlund (M) och kommunalråd Lilly Bäcklund (S) stannade kvar efter den direktsända valdebatten i Lycksele och svarade på tittarfrågor.
 
De tackar för frågorna och med detta är chatten avslutad.
 
Läs vad politikerna hade att säga här nedanför.
 
 
11.36
Bristen på äldrebostäder gör att många gamla bor kvar i sina hus! Är det något parti som vill tillgodose behovet av fler bostäder för äldre?
11.39
Nu är vi på plats i Lycksele och laddar för debatten som sänds direkt klockan 14. Ställ gärna dina frågor till politikerna direkt här i chatten eller mejla oss: vasterbotten@svt.se 
 
13.28
Vad är det som hindrar att LYBO bygger bostäder bl a trygghetsbostäder på tomerna fd tingshuset och fd badhuset.Är det bara en ekonomisk fråga
Lilly Bäcklund (S): Vi ska i det här skedet inte peka ut VAR det ska byggas utan se till att vi får en struktur på byggandet så att  vi kan nyttja redan befintlig struktur som kan vara användbart för ett trygghetsboende.
Christer Rönnlund (M): Man ska inte peka ut tomten först, jag håller med Lilly.
13.52
De sista förberedelserna är igång. Alldeles strax startar den direktsända valdebatten från Lycksele.
 
14.02
Välkomna till SVT:s valdebatt direkt från Lycksele mellan kommunalråd Lilly Bäcklund (S) och oppositionsrådet Christer Rönnlund (M). Duellen kommer i första hand handla om Lyckseles framtid.
14.04
Vi fick först se ett inslag om utmaningarna Lycksele som kommun står inför. Kommunalråd Lilly Bäcklund håller med om att det finns gott om utmaningar för kommunen. 
– Vi måste förstärka attraktiviteten som vi i Lycksele har, säger Bäcklund.
14.05
Även Christer Rönnlund håller med om att utmaningarna är många och stora. 
Bland annat är de eniga om att svårigheten kring att locka kompetent arbetskraft till kommunen är stor.
14.06
Christer Rönnlund menar att det är viktigt att kommunen startar sina egna eftergymnasiala utbildningar för att locka kompetens.
–Nu är det bråttom. Vi måste fixa det här själv, säger han.
14.08
Tusen personer står i kö för att få en lägenhet.
– Vi måste mer eller mindre ställa krav på den privata marknaden att nu måste det byggas hyreslägenheter i Lycksele, säger Rönnlund.
 
Lilly Bäcklund håller med.
– Den här siffran är relativt hög. Vi vet att lägenheterna som finns lediga inte är nödvändigtvis det man letar efter när man flyttar hit.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Västerbotten

Mer i ämnet