Lennart Gustavsson, Vänsterpartiet i Malå. Foto: Leif Henningsson
Val 2018

Vänsterpartiet: ”Vi måste samarbeta för Malås bästa”

Uppdaterad
Publicerad

Efter valresultatet som innebär att Vänsterpartiet blir störst i Malå och den tidigare starka Malålistan går kraftigt bakåt, är politikerna ändå överens om att det är samarbete efter bästa förmåga som gäller även framöver.

Efter åren som riksdagsledamot och arbetet med Georange hade nog Lennart Gustavsson (V) tänkt att få dra ner på takten hemma i Rentjärn, nu är frågan om han istället blir Malås nästa kommunalråd.

– Det vet vi inte än utan får prata igenom, ett skifte sker ju hursomhelst inte förrän i januari nästa år. Klart är i alla fall att vi måste samarbeta för Malås bästa.

”Sanera kommunens ekonomi”

Frågan är hur stor skillnad det i praktiken kommer att bli i en kommun som brottas med stora ekonomiska underskott som måste hanteras.

Lennart Gustavsson hoppas att de ska kunna förvalta väljarnas förtroende och åstadkomma förändring, medan Malålistans Arne Hellsten, vice ordförande i kommunstyrelsen, inte tror att det blir så stor skillnad.

– Jag hoppas vi kan fortsätta arbetet med att sanera kommunens ekonomi och vi kommer att vara lika hjälpsamma med det nya styret som vi varit tidigare. Vi har haft ett bra samarbete och det tror jag också kommer att fortsätta, säger Arne Hellsten (Malålistan).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Västerbotten

Mer i ämnet