Chatta om urininkontinens
Dana • Jag är 73 år gammal. Lider av central spinal stenoz i ländryggen. Biverkningar av det har jag rätt jobbiga urinkontinens särskild nattliga. Min fråga om operation av ländryggen kan lindra detta eller hur kan jag få hjälp?
Om inkontinensen beror på att nervsignalerna till bäckenområdet och urinvägarna/blåsan är påverkade av trycket (från stenosen) så finns det en möjlighet att du förbättras efter en operation, men det kan tyvärr inte garanteras då en del nervskador hunnit bli permanenta innan en operation görs, eller att besvären beror på något annat än spinal stenos.
Vill man läsa mer om slyngor finns SVT Nyheters granskning om operationer med slyngor mot inkontinens här: Slyngornas offer – SVT granskar operationer mot inkontinens | SVT Nyheter
Nu stänger vi chatten för ikväll, tack för stort engagemang och många bra frågor. Det är tydligt att ni är många där hemma som lider av inkontinens och urineringsbesvär av olika typer. Ni som inte redan gjort det vill jag uppmuntra att prata med er vårdcentral om besvären, vi i vården tycker inte att det är ett dugg pinsamt eller besvärligt utan vi jobbar med sånt här dagligen och finns till för att hjälpa er. Sköt om er och så hoppas jag att vi ses nästa vecka!
Elisabet • Jag har i ca 15 år läkemedel typ Detrosil mot urinträngningar och trängningsinkontinens. Kan jag fortsätta ta dom hur länge som helst?
Ibland måste jag ändå gå upp på natten och kissa. Behöver jag ta ytterligare hjälp? Stör nattsömnen. Mvh Elisabet
JA du kan fortsätta. Det är viktigt att inte sluta för då blir det sämre igen.
Lina • Tips till alla diabetiker: förra sommaren behövde jag stora blöjor och kissade på mej jätteofta, särskilt på natten. Då borjade jag kolla mitt blodsocker, och såg att det låg högt på natten. Fick detta fixat av VC, och kisseriet minskade betydligt.
Högt blodsocker gör att socker kommer ut i urinen och ökar urinmängderna, ger därmed fler toabesök