Enligt företaget kan uppfinningen komma att förhindra det stora brödsvinn, som i Storbritanninen står för en tredjedel av allt bröd som säljs, enligt en brittisk undersökning.
Brödet behandlas i en mikrovågsugn-liknande maskin som tar bort alla mögelsporer. Tekniken ska även tekniken fungera på färsk kalkon, frukt och grönsaker.
– Vi behandlade en brödskiva i maskinen och kollade sen mögelsvampsnivån under en tid. Efter 60 dagar var det lika mycket som när den kom ut ur ugnen.
Utbrett matsvinn
I utvecklade länder är matsvinnet ofta väldigt utbrett. I exempelvis USA tyder vissa siffror på att ett genomsnittligt amerikanskt hushåll slänger 40 procent av all mat de köper, enligt BBC.
Maskinen som forskarna vid Texas Tech University har uppfunnit designades från början för att ta död på bakterier som orsakar salmonella. Av en slump upptäckte de att den även tog död på mögelsporer.
Många brödfabriker har visat intresse för maskinen men ännu har ingen lagt bud på uppfinningen.