Vid en informell pressträff med svenska journalister sa miljöminister Lena Ek på eftermiddagen att de oenigheter som funnits kring fondens finansiering under dagen var på väg att redas ut.
Allt är inte frid och fröjd inom EU, Polen väcker irritation med att vilja skriva in rätten att sälja överskottet av sina utsläppsminskningar till andra länder, ett krav som Sverige släppt.
”Kolsänkor ett kryphål”
Sverige får kritik för att vilja ha kvar kolsänkor.
– Kolsänkor kan bli ett enormt kryphål eftersom man kan byta utsläpp mot skogstillväxt. Stryk kolsänkor helt ur avtalstexten eller behåll nuvarande beslut som begränsar länderna att utnyttja kolsänkan till max 2-3 procent av ländernas totala utsläpp, säger Naturskyddsföreningens generalsekreterare Svante Axelsson till SVT.
Nu väntar alla på att ordförandelandet Sydafrika under kvällen ska leverera ett utkast till avtal, sen kommer nattmanglingarna att ta vid.
Inte vad nöden kräver
Med ett nerbantat nytt Kyotoavtal har EU kommit lindrigt undan, de vill framställa sig här i Durban som de fattiga ländernas enda sanna vän. Men EU har inte lovat några nya utsläppsminskningar än sitt gamla beslut att minska med 20 procent till år 2020. Dessutom är det bara Tyskland och Danmark som lovat nya medel till den gröna klimatfonden. Sverige avvaktar.
Även om det nya avtalet skrivs under med de tre benen; en färdplan mot ett globalt, bindande avtal, ett förlängt Kyoto protokoll och en sjösatt grön klimatfond så konstaterar alla på plats här att det knappast är det djärva beslut som nöden kräver. Världen kommer vara långt ifrån de utsläppsminskningar som krävs för att bryta utsläppskurvan senast 2020 så att temperaturhöjningarna inte överstiger 2 grader.
Erika Bjerström, reporter Durban
erika.berstrom@svt.se