Magdalena Andersson har fått största stödet för att bli Socialdemokraternas nya partiledare. Foto: TT

Alla distrikt har nominerat Magdalena Andersson (S)

Uppdaterad
Publicerad

Finansminister Magdalena Andersson (S) kan inte få ett större stöd om hon väljer att bli Socialdemokraternas nya partiledare efter partikongressen i november. Samtliga 26 partidistrikt har nominerat henne till posten.

I slutet av sitt sommartal den 22 augusti meddelade statsminister Stefan Löfven (S) att han avgår som partiordförande för Socialdemokraterna i samband med höstens partikongress.

Sedan dess har landets 26 partidistrikt en efter en nominerat Andersson till hans efterträdare.

På måndagskvällen meddelade Blekinge partidistrikt att det i ”stor enighet” bestämt sig för Andersson.

– Vi har haft en bred process i distriktet där alla arbetarkommuner fört diskussioner med sina medlemmar. Diskussionerna har mynnat ut i att vi tycker att Magdalena Andersson är en väldigt kunnig och kompetent kandidat till att vara partiordförande, säger distriktets förste ombudsman Jörgen Englin.

”Kapacitet för uppdraget”

Även Gotland gick ut med att distriktet enhälligt beslutat att nominera Andersson.

– Magda har under sin tid som ekonomiskpolitisk talesperson och finansminister på ett utmärkt sätt visat att hon har kapacitet för uppdraget, säger distriktets ordförande Ulla Pettersson.

– Vi tycker också att hon visat, kanske främst internt, att hon har en ideologisk kompass som vi gillar, tillägger Pettersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.