Foto: Sofia Sabel /SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)Debattinlägg

Säsongspremiär för Opinion live

Publicerad
Opinion live ·

En ny studio, ett nytt mobilt kamerateam och ett utmanande valår 2018. Nu förnyar SVT Göteborg samhällsprogrammet Opinion live.

På våning fyra i Göteborg har den gamla personalmatsalen byggts om till en studio med late night-känsla och Göteborgs skyline i fonden.

- Opinion live är ett av våra allra tuffaste program att programleda och Belinda Olsson är helt suverän på att hantera alla situationer även när det bränner till. Men när vi testkörde i tisdags blev det tydligt att hon blir ännu bättre när hon kommer närmare och får en närkontakt med publiken, säger Ulf Johansson, projektledare Opinion.

Ambitionen är att kunna spegla fler delar av Sverige och att bjuda tv-publiken på en intimare tv-upplevelse i den petroleumblå scenografin.

- Vi kommer att vara ute någonstans i Sverige varje vecka och en gång i månaden flyttar vi ut hela programmet. Det känns oerhört spännande, inte minst med tanke på att vi går mot ett val, fortsätter Ulf Johansson.

Vårsäsongens första Opinion live sändes den 11 januari kl 22:00 i SVT 1. Gäster var bland andra Jan Helin och Katrin Zytomierska. Finns filterbubblor och ska falska nyheter förbjudas. Går det att bli frisk av att äta ren mat?

Dessutom mötte Janne Josefsson sjukhuskämpar från Sollefteå som är kritiska till Uppdrag gransknings reportage Sjukhusstriden.

----------

SE PROGRAMMET HÄR: Opinion live

LÄS MER: Belinda Olssons kritik efter #metoo (GT 10/1)

LÄS MER: SVT Opinion flyttar ut från Göteborg (GP 11/1)

LÄS MER: Nypremiär för Opinion live (Vi på TV 11/1)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Om SVT Opinion

Debattinlägget ovan är från SVT Opinion. Innehållet är debattörens egen uppfattning – inte SVT:s.

Sjukhusstriden i Sollefteå

Mer i ämnet