Älggryta

Tillagningstid:

Älggryta.

Publicerat:

Tillagningstid:

Mustig och mör älggryta kryddad med grönpeppar. En gryta som du med fördel kan göra dagen före. Med lite grädde rundas smakerna av men du kan utesluta den om du vill.

Ingredienser

6 portioner

  • 1,2 kg
    grytkött av älg (eller nöt)
  • smör till stekning
  • 2 tsk
    salt
  • 2 st
    gula lökar
  • 2 dl
    vatten
  • 1 msk
    torkad grönpeppar
  • 1 st
    liten flaska rött vin (375 ml)
  • 4 st
    morötter
  • 200 g
    trattkantareller
  • 1 burk(ar)
    marinerade kronärtskockshjärtan (ca 300 g)
  • 1-2 dl
    vispgrädde
  • 1 tsk
    kinesisk soja
  • ev. lite majsstärkelse för redning

Tillbehör

  • potatismos, kokt potatis eller ris

Så lagar du