Bräserad rådjursbog med soja och ingefära

Tillagningstid:

Bräserad rådjursbog med soja och ingefära.

Publicerat:

Tillagningstid:

Svensk höst möter asiatiska smaker i denna härliga rätt. Servera med udonnudlar och marinerade kantareller i en varm buljong och du är hemma!

Ingredienser

4 portioner

  • 1 st
    rådjursbog (ca 1-1,2 kg med ben)
  • 2 st
    lökar
  • 1 st
    hel vitlök
  • 1 st
    röd chili
  • 5 st
    salladslökar
  • 1 st
    morot
  • 2 liter
    vatten
  • 1 bit(ar)
    kombu alg
  • 2 dl
    torkad svamp (trattkantareller eller karljohan)
  • 1 bit(ar)
    ingefära, ca 5 cm
  • 1 msk
    sesamolja
  • 1 dl
    soja
  • 1 dl
    misopasta

Glaze

  • 1 dl
    soja
  • 1 dl
    mirin
  • ½ dl
    svart vitlök
  • 1 tsk
    risvinäger

Strimlade grönsaker (till servering)

  • 1 st
    morot
  • 1 bit(ar)
    rättika, 10 cm
  • 1 bit(ar)
    purjolök, 10 cm

Så lagar du