Citrusgriljerad julskinka
Publicerat:
2018-12-19Tillagningstid:
Enkel griljering med smak av lime och kumquats.
Ingredienser
10portioner
- 1stfärdigkokt julskinka (3-4 kg)
- 1glas röd vinbärsgelé (180 g)
- 1stlime
- 3-4stkumquats
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Öppna förpackning och dra loss svålen.
3. Smält geléet på svag värme tills det är tjockflytande.
4. Tvätta och borsta frukterna mycket väl och skiva dem tunt. Skeda geléet över skinkan men spara lite som du låter smälta helt. Tryck fast citrusskivorna och pensla med det helt smälta geléet.
5. Griljera skinkan mitt i ugnen cirka 10 minuter. Om citrusskivor ramlat är det lätt att trycka fast dem igen. Pensla en gång till med gelé som runnit av och eventuell överbliven gelé.